Nieuwsbrief

facebook

Toeristische informatie

 

 

brasserie terras 02Fort Altena is met haar ligging aan de A27 en op het snijpunt van Biesbosch en het Land van Heusden en Altena, het ideale vertrekpunt voor diverse tochten.

U maakt kennis met een bijzonder Brabants gebied, ingeklemd tussen grote rivieren. De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena hebben een eigen inrichting, agrarisch gebied afgewisseld met diverse natuurgebieden. Vroeger was het een belangrijk gebied vanwege de strategische ligging. Aan deze vroeger tijden herinneren nu de forten, een vestingstad en de enkele omgeving 10kasteeltjes die u tegen kunt komen op uw tocht. De dorpen in de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena ademen de geschiedenis nog uit, historische boerderijen en dijkhuizen laten uw teruggaan in de tijd.

 

 

 

 

 

Fort Altena-boekje uit de erfgoedreeks van het projectbureau NHW

p_evenementen_erfgoedreeks1

Het hier rechts getoonde boekje, geschreven door Hannie Visser-Kieboom, is een belangrijk middel, gerealiseerd om de cultuurhistorische en recreatieve functie van Fort Altena verder handen en voeten te geven.Het boekje is natuurlijk op Fort Altena zelf te verkrijgen, maar ook bij verschillende VVV-kantoren in de regio en kost € 7,50.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fort Altena Natuurpoort

Fort Altena is een erkende Brabantse Natuurpoort en is hiermee hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. Bij de Brabantse Natuurpoort tref je een 4 meter hoge sleutel als herkenningspunt. Er staat een paneel met informatie over de routes, natuur- en cultuurhistorie in de omgeving.

 Een Brabantse Natuurpoort:

  • Ligt in een prachtige, groene omgeving;
  • Heeft een horecagelegenheid;
  • Is direct gelegen aan het fiets- en wandelroutenetwerk;
  • Biedt informatie over het natuurgebied;
  • Is startpunt voor verschillende (thema)routes;
  • Heeft een goede parkeervoorziening.

Voor meer informatie kijk op: www.natuurpoorten.nl.

natuurpoort